Vevstakar

IMG_0258
Skräddarsydda vevstakar i en klass för sig

Vi har samarbetat med Carrillo längre än något annat företag i Skandinavien, så vi får väl anses som Carrillos äldsta representant i Skandinavien och vi låter självklart Carrillo tillverka våra vevstakar, och tillsammans har vi mer erfarenhet av vevstakes tillverkning än någon annan tillverkare. Carrillos tillverkning och kvalitets kontroll är dessutom överlägsen alla andra vevstakes tillverkare.

Vårt mål var att ha den modernaste och starkaste vevstaken, och vi kan stolt säga att våra I-Profil vevstakar är i en klass för sig. Vi har valt att göra dem i en I-profil variant därför en I-profil vevstake stjäl mindre kraft på höga varvtal och rätt utformad blir den lika stark som de bästa H-profil vevstakarna men lättare. Dessutom kan vi skräddarsy dem efter dina önskemål.

Köp vevstakar av högsta kvalitet för det blir mycket billigare än motorhaveri

Det finns vevstakar att köpa på marknaden för långt under halva priset av våra vevstakar och som dessutom marknadsförs som att dom ska vara i samma höga kvalitet som våra I-profil. Men verkligheten visar något helt annat för tyvärr händer det väldigt ofta att vi säljer vevstakar till förtvivlade kunder som fått kostsamma motorhaveri på grund av att de billiga vevstakarna inte hade i närheten av samma höga kvalitet och styrka som våra I-Profil. Man får vad man betalar för

.

IMG_2341

Standard B20- B23 Volvo vevstake och våran I-Profil vevstake med exakt samma mått som original vevstaken. En vikt skillnad på över 230 g. Så här mycket lättare kan man göra vevstaken när man använder det bästa materialet och tillverknings metoderna och rönkar vevstakarna minst tre gånger.

.

IMG_4335

Att ha riktiga bultar är lika viktigt som själva vevstaken. Vi använder oss av två typer av bultar och den vanligaste är 220 000 psi bulten, men om du varvar över 10000 rpm är det 285 000 psi bulten gäller (se bild ovan).

.

IMG_3181

Standard 1,9-2,0 Opel CIH vevstake och våran I-Profil med samma mått samt med bussning i den lilla ändan för att passa 22 mm kolvbult, vilket dom flesta smidda kolvar till denna motor har. En vikt skillnad på över 110 g.

.

Opel CIH 1,9-2.0Vår I-Profil till Saab V4

.

IMG_5535

B18-B20 vevstake som är 10 mm längre och har en stor ända för B230 lager. Fördelen med våra vevstakar att du får dem som du vill ha dem eftersom vi skräddarsyr dem efter dina önskemål – inga kompromisser behövs!

.

IMG_3194 Långa vevstakar är bra men detta är kanske att ta i.

.

IMG_2368En 2400cc motor med våra I profil vevstakar

.

footer loggo