Bultar – Volvo

 

IMG_2339 (2)

 

Pinnbultarna som man spänner fast insugningsrör och grenrör är original av 8/8 kvalité vilket inte är den starkaste kvalitén och lägger man sen till att dom är 50 år gamla då är det kanske inte så konstigt att på en begagnad Volvo topp finns alltid någon rostiga avdragen pinnbult. Med våra super starka rostfria ARP pinnbultar + rostfria muttrar så kommer man bort från all problemen som finns med gamla original pinnbultar.

.

 

ARP-topplockspinbultar--Vol (2)ARP topplockspinbultar till Volvo B18 – B20 är överlägget all former av topplocksbultar.

.

 

justermutter-vippor-B18--B2 (2)

Original mutter till ventiljusteringen på vippan brukar nästan alltid vara i dåligt skick. ARP special muttrar är klart bättre och starkare.

 

 

Vipparmsbultar-B18-B20-web (2)

Vipparmsaxelns är fastsatt med 4 st bultar och brukar gå av om man använder hög lyftande kamaxlar och hårdare ventilfjädrar. Våra ARP bultar löser detta problem och passar utan några modifieringar av topplocket.

 

 

vevstaksbultar-web (2)

Några nya original vevstake bultar till Volvo B18 – B20 vevstaken finns inte att få tag på, och att skruva ihop en motor med över 50 år gamla vevstake bultar bultar är idiotiskt. Därför har vi tagit fram nya ARP bultar + mutter. Dessa är också starkare än original bulten.

 

 

IMG_2636 (2)ARP vevstake bultar till Volvo B230 motorns vevstakar.

.

untitledTrimmar man en Volvo B18 – B20 med sex bultad vevaxel då ska man byta original svänghjuls bultat till ARPs svänghjuls bultar om man vill undvika avkörda original bultar.

.

untitled (2)

Om man inte vill ha rostiga kopplings bultar och om man vill ha starkare bultar då har vi rostfria ARP bultar med mycket högre kvalité än original.