Bromsbänk

Trovärdiga effekt angivelser

 

Genom åren så har det blivit över 1000 riktiga injusteringar av Weber utrustade motorer.
Vår bromsbänk/rullande landsväg är av märket Bosch. De är kända för sina trovärdiga effekt angivelser. Att vår bänk visar rätt effekt får vi bekräftat varje gång vi kör en standard bil, då effekten som vår bänk visar stämmer överens med det som uppges för standard bilarna.


Tyvärr förekommer det bromsbänkar som visar fantasi effekter som inte stämmer med verkligheten
 

Olyckligtvis upptäcker oftast kunden detta först när de blir ifrån körda av en bil med klart mindre effekt eller när de kör bilen i en bänk som våran, då det helt plötsligt saknas 20 till 30 HK. En del av dom fantasi effekter som förekommer bero på att man varit på någon rullande landsväg och bromsat bilen där man sedan lägger på 30% till 40% på drivhjuls effekten för att få fram motor effekten. Om man dubblar effekten i en motor så ökar inte drivhjuls förlusten dubbel därför kan man inte räkna om drivhjuls effekt till motor effekt i procent (%). 

 

 

Effektvinst på 35 HK


En Opel Kadett Sprint har fått ny kam TG47. Bromsad och justerad blev effektvinsten 13 HK mer på drivhjulen. Kadetten har nu fått en ny bottendel så nu är motorn på 2200cc och även ett nytt grövre byxrör och avgassystem har monterats och ytterligare 22 HK infann sig. Motorn går precis som en standard motorn men har nu 35 HK mer drivhjuls effekt.Trots 35 Hk mer på drivhjulen så ökade förlusten bara med 1 HK vilket klart visar att man kan inte räkna drivhjuls förlusten i procent (%)

I vår bromsbänk har vi skaffat oss ovärderlig erfarenhet under åren. Här får vi svaren på vad som är rätt eller fel, och här kan vi vidareutveckla nya produkter.

Tord Gullstrand

Ägare, TG Motor

 

Felaktig effektangivelse

Den här kunden hade köpt en ny motor från en annan motor trimmare men tyckte inte att där var den effekten som han hade fått uppgifter på att motorn skulle lämna. Det visade sig att kunden hade rätt. När vi bromsa bilen i våran bromsbänk så saknade 19 motor HK. Efter vi hjälp han med en ny kam och nya ventilfjädrar och ventilbrickor så fick han 17 HK till på drivhjulen

Hos oss finns det inga problem, utan bara lösningar

Opel 16V motor med dubbla Weber förgasare i en lätt Super Seven betyder problem med fästet på rullarna.
Lösningen blev att lasta på många hjul samt en 100kg ägare för att få tillräckligt
med tyngd över drivhjulen och därmed få fäste på rullarna.

 

 

I vår bromsbänk på TG Motor 

Det har blivit många bromsningar genom åren, men den mest udda och kanske mest exklusiva bil som vi kört i vår bromsbänk är Freddy Kottulinsky Rolls.